Nå er den her! Nyeste utgave av Magasinet Sivilisasjonen

Skrevet av | 29. juli 2024

Som et friskt kirsebær på toppen av en iskrem, står utgivelsen av det rykende ferske Magasinet Sivilisasjonen som sommerens høydepunkt. Redaksjonen har jobbet hardt for å kunne lage et magasin som er minst like vakkert og innholdsrikt som forrige utgave. Vi tror ikke du vil bli skuffet!

Det nyeste magasinet ble formelt utgitt i dag, 29. juli, men er allerede sendt på forhånd til medlemmer i Sivilisasjonen. Ønsker du å motta det nyeste magasinet i posten, kan du bli medlem i Sivilisasjonen

Les mer om den rykende ferske utgaven, og hvordan å bli medlem, her. 

Den klassiske kulturen lever

Den nyeste utgaven av magasinet Sivilisasjonen er på 130 sider og inneholder intervjuer, filosofiske essays, dybdeartikler, romantiske råd, reisereportasjer og dikt på rim. Blant intervjuobjektene er forfatter Jostein Gaarder, komponist og fiolinist Henning Kraggerud, operagründer Gjøril Songvoll og maler Sebastian Salvo. 

– Vi har mål om å vise at den klassiske kulturen lever, til tross for at man stort sett blir presentert for deprimerende modernisme i hverdagen. Derfor fyller vi magasinet med klassisk figurative malerier, dikt på rim og tekster om filosofi, melodiøs musikk og håndverk, sier ansvarlig redaktør Carl Korsnes. 

Han trekker frem at forsidebildet til hver utgave er malt av en nålevende maler, og at dette er for å understreke at den klassiske kulturen ikke er en ting av i går. 

– Forsidebildet til den nyeste utgaven heter «Syndebukken» og er malt av den chilenske maleren Sebastian Salvo. Tidligere utgaver har hatt forsidebilder av malerne Odd Nerdrum og Molly Judd, sier Korsnes. 

Et barokt og variert innhold

Den nye utgaven inneholder alt fra intervjuer med forfatter Jostein Gaarder og fiolinist og komponist Henning Kraggerud til dybdeartikkel som den persiske sivilisasjon, fra tekster om japansk anime til romantiske råd inspirert av klassisk litteratur.

– I enhver utgave av Sivilisasjonen tar vi sikte på å kunne gi et rikt innhold. Vi har aldri noe tema for utgivelsene, for da står vi friere til å velge kun de beste tekstene og prosessen blir så mye morsommere. Resultatet er et barokt magasin med ekstremt stor variasjon i tematikken, sier Korsnes.

I rute med å utgi to magasiner i året

Sivilisasjonen har tidligere utgitt praktmagasiner sporadisk, men takket være stor interesse for medlemsløsningen, kan redaksjonen nå ta sikte på å utgi to magasiner i året. 

– Det gleder meg at vi er i rute med å utgi to magasiner i året. Vi hadde aldri klart det uten våre medlemmer, sier Korsnes og legger til:

– Vår abonnementsordning, som er helt unik i norsk sammenheng, har vært og er en enorm suksess. Sivilisasjonen har nå en solid medlemsskare som sikrer videre drift av magasinet, og bidrar til at den klassiske bevegelsen i Norge fortsetter med uforminsket styrke.

Ønsker du å få det nye magasinet i posten? Bli medlem i Sivilisasjonen i dag! 

Les mer om den nye utgaven her. 

Kristian Hoff-Andersen er en forkjemper for menneskevennlig byrom. Han mener at den klassiske arkitekturens fortrinn ...
Om gruppesøksmålet mot Staten, vår tids grådighet og en ny åndelig fundert politisk retning Sivilisasjonens ...
I Lakitelek i Ungarn ble National Institute of Culture ferdigstilt i sommer, og bygningen er ...