Kristofer Hivju er neste gjest i Apelles’ hule

Publisert 1. juni 2020 av

Efter et opphold som fölge av koronapandemien, gjenopptar samtaleprogrammet Cave of Apelles sine månedlige samtaler, og förste gjest ut er skuespiller og manusforfatter Kristofer Hivju.

Hvordan forberede seg til en rolle og hvilke nökkelkomponenter finner man i en god fortelling — uavhengig av disiplin?

Hivju vil dele sitt syn på Blake Snyders Save the Cat! — en instruksjonsbok om hvordan å skrive et bunnsolid filmmanuskript, uten hensyn til kunstneriske friheter. Det vil også rettes søkelys på Stanislavskij-metoden, samt Aristoteles’ Poetikk, som begge har vært grunnstener i Hivjus utdannelse ved Det statlige russiske akademi for teaterkunst i Danmark.

Snyder og Aristoteles argumenterer for det elementære, med mål om å formidle det som enhver kan kjenne seg igjen i til enhver tid.

Dette og mere til vil bli diskutert når Jan-Ove Tuv inviterer Hollywood-skuespilleren inn i sin hule for å lette slöret på noen av dramaturgiens hemmeligheter.

Cave of Apelles tar imot spørsmål fra publikum. Send inn dine spørsmål til Kristofer Hivju innen 3. juni til talk@caveofapelles.com.

Dystopikere har snakket om det i flere tiår. 2020 blir
En opphetet debatt har rast de siste dagene om hvorvidt
Jane Austen (født 16. desember 1775 i Steventon i Hampshire i England, død 18. juli 1817 i Winchester) var en britisk forfatterinne med et populært omdømme som hviler på seks kjærlighetsromaner.
Uten å vite det har vi alle latt oss påvirke