Sivilisasjonen fyller fem år | – Det er nå det virkelig begynner

Skrevet av | 14. juni 2024

Det tar tid å bygge opp en redaksjon, en leserskare, en bevegelse. Nå i juni fyller Sivilisasjonen hele fem år, og det markerer vi ved å følge opp det vi har lovet: å utgi et nytt, trykket praktmagasin. Målet er å gi ut to magasiner i året.

Før sommerferien trår til for fullt, vil vi etter alt å dømme ha det nye magasinet tilbake fra trykkeriet. Dette er en utgivelse som aldri hadde vært mulig uten våre medlemmer. 

Ingenting gleder meg mer enn å kunne si at vår abonnementsordning, som er helt unik i norsk sammenheng, har vært og er en enorm suksess. Sivilisasjonen har nå en solid medlemsskare som sikrer videre drift av magasinet, og bidrar til at den klassiske bevegelsen i Norge fortsetter med uforminsket styrke. 

Dette har vi oppnådd uten plagsomme betalingsmurer. Betalingsmurer som bygger opp under «klikkåte». Betalingsmurer som hindrer fri informasjonsflyt. 

Liker du det Sivilisasjonen publiserer? Bli medlem i dag, og bidra til at Sivilisasjonen kan fortsette!

Hvorfor bli medlem i Sivilisasjonen?

Vi ønsker ikke at folk skal tegne et abonnement på Sivilisasjonen fordi de vil lese det som står bak en fengende overskrift. Vi ønsker at lesere abonnerer på Sivilisasjonen fordi de vil støtte en bevegelse. Fordi de vil støtte en uavhengig redaksjon, som ikke ønsker å motta statlig støtte. Fordi de ser viktigheten av det vi dekker. Og, så klart, fordi de vil motta Norges vakreste magasin rett i postkassen.

Så lenge det eksisterer en tilbedelse av interesseløs kultur, så lenge ideologi overgår humanitet, så lenge den selvstendige tanke blir uglesett – med andre ord, så lenge en sivilisasjons verdigrunnlag forvitrer – tør jeg påstå at en utgivelse som Sivilisasjonen vil være av verdi.

Ikke fordi den er et avtrykk av sin tidsepoke, men snarere fordi den streber etter å heve seg over den. Når samtidens normer og uviktigheter er feiet bort, kan man ende opp med å finne frem til noe tidløst som hadde gjemt seg i sprekkene.

Begrepet «tidløs» betyr i denne sammenhengen ganske enkelt noe som er like relevant for dine barn og barnebarn som det er for deg. Inspirasjonen som kommer av å skape for et større publikum enn her og nå, er utgangspunktet for en rik og oppbyggende kultur.

Kun begynnelsen

I løpet av de fem årene Sivilisasjonen har eksistert har også den klassiske bevegelsen i Norge økt i omfang. Etter det norske Arkitekturopprørets oppsving i 2021, er Sivilisasjonen ikke lenger alene i landet om å skrive seriøst om tematikk som klassisk arkitektur. Dette er en fornøyelig utvikling. 

Men det er langt ifra nok. Den klassiske bevegelsen har så vidt begynt. Vi i Sivilisasjonen mener samtiden har stort behov for en klassisk renessanse også i alle andre felter som i dag kveles av modernismen. Derfor vil vi fortsette å fremme klassisk figurativt maleri, tonal og melodiøs musikk, poesi i bunden form – og klassisk tenkning og dialog.

Gled dere til neste magasin

Det er en fornøyelse å kunne markere femårsdagen til Sivilisasjonen med et nytt magasin. Alle medlemmer får magasinet direkte i postkassen, og det er bare å glede seg. Jeg kan love et minst like vakkert og innholdsrikt magasin som forrige gang.

Bli medlem i Sivilisasjonen i dag, og bidra til at vi kan fortsette i minst fem nye, siviliserte år! 

Gratulerer med dagen til alle våre lesere!

Hans Rotts Symfoni i E-dur, eller Den nye symfonien (efter Mahlers betegnelse), er blitt fremført ...
Hvordan nordmenn utviklet en skipsnæring i verdensklasse, samt et elitelag innen skisporten, kan forklares av ...
Som en stolt tilhenger av Ingmar Bergman, er det å observere dette teaterstykket skremmende likt ...