Innelåst og uten kulturelle inntrykk? Frykt ikke. Nå kan du se opera hjemmefra

Skrevet av | 16. mars 2020

Metropolitan Opera i New York har som følge av koronautbruddet måttet stenge ned, i likhet med de fleste større kulturscener i landet. Forestillingene er kansellert. Men nylig har det amerikanske operahuset kommet med et aldri så lite plaster på såret: 

Opera Wire melder at Metropolitan Opera vil strømme operaklassikere gratis. Operaklassikere i HD-kvalitet vil kunne bli vist i private hjem via Metropolitans nettsider fra og med 16. mars og ut mars måned. 

– Vi vil gi litt opera-trøst til alle opera-elskerne i disse vanskelige tider, sier daglig leder for Metropolitan Opera, Peter Gelb i en pressemelding.  

For alle hjemmeværende som skulle føle seg lystne på en klassisk begivenhet, er dette intet annet enn en gladsak midt i utfordrende tider.

Å se lyset i mørket

De beste operaer er gjerne tragedier, og viser menneskets evne til å se det vakre i det tragiske. Også denne gesten fra Metropolitan Opera, der operahuset deler av sine forestillinger, viser menneskets evne til å se det lyse i det mørke. 

– Vi vil gi litt opera-trøst til alle opera-elskerne i disse vanskelige tider, sier daglig leder for Metropolitan Opera, Peter Gelb. Foto: Ajay Suresh.

Den Norske Opera: – Må avvente

I Norge er også samtlige kulturtilbud og -scener pålagt å holde stengt for å minske smitten av koronaviruset. Sivilisasjonen har vært i kontakt med Metropolitans norske søster, Den Norske Opera & Ballett, med spørsmål om de vurderer et lignende tilbud til det norske publikum.

Kommunikasjonssjef ved Den Norske Opera & Ballett, Ole-Morten Vestby, forteller at Operaen ikke har tatt en beslutning på dette ennå, men at et lignende tilbud er under vurdering. 

Her er oversikt over Metropolitan Operas forestillinger den første uken:

Mandag 16. mars: Bizets Carmen
Dirigert av Yannick Nézet-Séguin.

Tirsdag 17. mars: Puccinis La Bohème
Dirigert av Nicola Luisotti.

Onsdag 18. mars: Verdis Il Trovatore
Dirigert av Marco Armiliato.

Torsdag 19. mars: Verdis La Traviata
Dirigert av Yannick Nézet-Séguin.

Fredag 20. mars: Donizettis La Fille du Régiment
Dirigert av Marco Armiliato.

Lørdag 21. mars: Donizettis Lucia di Lammermoor
Dirigert av Marco Armiliato.

Søndag 22. mars: Tsjaikovskijs Eugene Onegin
Dirigert av Valerij Gergijev.

Oslopremiere på melodiøs opera De siste 100 årene har vi vært vitne til et fiendskap ...
Når man besøker en klassisk utstilling, må man være ekstra var på ikke å komme ...
Dette er helt klart en Jane Austen, men ikke slik du husker henne.  Hvem vil ...