Sivilisasjonen lanserer i år en gåtefull julekalender | Vinn andreutgaven av magasinet

Skrevet av | 30. november 2023

Denne advent lanserer Sivilisasjonen en gåtefull julekalender. Fra 1. til 24. desember publiserer vi på sosiale medier en underfundig gåte: Hvilken sivilisert tenker skjuler seg bak dagens luke? 

Vinn Norges vakreste magasin

Og hva er så premien? Jo, alle som svarer riktig får et «lodd», og den 26. desember trekker vi hele 10 heldige vinnere som får den nye, eksklusive andreutgaven av Magasinet Sivilisasjonen. Magasinet er stappfullt av vakre malerier, klassisk poesi, filosofi, reportasjer, intervjuer, og mye annet sivilisert snadder. Den perfekte julegave, med andre ord.

Hvis du ønsker deg det eksklusive magasinet, men ikke klarer å gjette helt riktig i julekalenderen, er det ingen fare. Ved å bli medlem i Sivilisasjonen får du magasinet direkte tilsendt i posten, og du støtter samtidig en uavhengig redaksjon og den klassiske bevegelsen i Norge. 

Den 26. desember trekker vi hele 10 heldige vinnere som får den eksklusive andreutgaven av magasinet Sivilisasjonen.

Om julekalenderen

Sivilisasjonen er et magasin til fremme for klassisk filosofi og kultur. Klassisk åndsliv begrenser seg imidlertid ikke til den fjerne fortid, til renessansen og antikken, men lever i beste velgående – til tross for en støyende samtid. 

Julenøttene er plukket ut av undertegnede, Adara Ryum Høeg og Henrik Høeg. Vi har valgt å trekke frem 24 mennesker som ved sitt liv og virke har beriket åndslivet, inspirert og løftet sine medmennesker ved sin levende tenkning, og omformet ettertiden etter den klassiske kulturs idealer. For å løfte frem den klassiske samtiden, er kalenderen viet tenkere som har levd og virket etter år 1900.

Vi har valgt ut tenkere som:

– Har en fruktbar og vesentlig påvirkning på åndslivet, gjerne i videre kretser.

– Formidler sin tenkning både i liv og gjerning; et renessansemenneske.

– Fremhever et humanistisk og oppbyggelig menneskesyn.

Hver dag presenteres en ny gåte – og på slutten av dagen kommer fasiten. Følg med hver dag i advent, og bli en heldig vinner av Sivilisasjonens annenutgave!

Det planlegges nye regjeringskvartaler i Oslo og nok en gang skal det bygges nytt og ...
Stadig hører jeg flere fedre fortelle sine barn og den yngre generasjonen noe i denne ...
Allehelgensaften eller «Halloween» finner sted natt til allehelgensdag — eller de dødes dag. Ritualet kan ...