Usikker på hva du skal gjøre etter valgdagen? Ta turen til Oslo Operafestival!

Skrevet av | 11. september 2023

Den 12.–16. september ønskes det velkommen til Operafestival i Oslo for attende gang. Festivalen er i regi av Opera til folket, og de reklamerer med at festivalen er en ypperlig måte å oppleve opera for første gang på. 

Les hele programmet til festivalen her!

Landets best gjemte festival

Gjøril Songvoll er festivalsjef for Oslo Operafestival og hun gleder seg særlig til årets festival.

– Dette er attende gang vi arrangerer operafestival i Oslo, og jeg gleder meg til flotte konserter og forestillinger med fantastiske utøvere. Vi ønsker å bringe opera til folket, og målet er at denne festivalen kan fungere som en fin introduksjon til operasjangeren dersom man er ny i operaverdenen. Men det er selvsagt også en nydelig anledning for alle som er glad i opera til å gjenoppleve klassikerne de liker så godt, sier Songvoll. 

Hun mener det er leit at festivalen, som tross alt tiltrekker seg en rekke nasjonale og internasjonale talenter, ikke får større oppmerksomhet i norsk media. 

– Vi er fremdeles landets best gjemte festival, sier festivalsjef Gjøril Songvoll.

Ønsker å utvide til andre steder i Norge

– Er det planer om å arrangere Operafestival noen andre steder enn i Oslo?

– Vi kunne gjerne tenke oss å lage operafestival i andre byer også, men har ikke de rette samarbeidspartnerne på plass. Kanskje det finnes noen der ute som vi ha et samarbeid med, sier Solgvoll og legger til:

– Det kunne jo vært supergøy med Operatrikk i Bergen og for ikke å snakke om arier på Lindesnes fyr. Vi er i hvert fall alltid interessert i samarbeid.

Fullspekket program

Tradisjonen tro åpner festivalen i Oslo sentrum, og i år er det operasjef Randi Stene som står for den offisielle åpningen. Videre skriver festivalen om programmet på sine nettsider:

«Rett etter åpningen, inne i lille sal i konserthuset, kan publikum oppleve Scenebetennelse. En festlig forestilling som blander humor med sangprestasjoner fra øverste hylle. Fantastiske solister tar publikum med på en reise gjennom musikkteaterets historie fra opera og operette til moderne musikal. Her kommer sviskene på rad og rekke. Publikum får også et innblikk i dramatikken og komikken som ofte utspiller seg bak scenen på store operahus.

Så går det slag i slag frem til lørdag. Det blir operafest for alle med flotte solister på Gamle Raadhus Scene onsdag 13. september. Kortversjon av Puccinis fantastiske La bohème torsdag 14. september samme sted. Fredag er det Kulturnatt i Oslo og vi inviterer unge talenter til å synge på Gamle Raadhus Scene og på Trikken fredag 15. september. Lørdag 16. september avslutter vi festivalen med Opera for barna, en Lørdagsopera utenom det vanlige og til slutt en konsert med vakre romanser av bl.a. Mahler og norske komponister som f.eks. Gisle Kverndokk på Gamle Raadhus Scene. Det blir Operapub på Grønland Boulebar. En helt ny operapub i Oslo hvor det er fri entré, nydelig mat og drikke og du kan til å med få deg et slag boule før eller etter.

Helt på tampen har vi fått med Anima, en opera skrevet av dirigent og komponist Håkon Daniel Nystedt og regissør og librettist Peter Bäckström. Operaen har urpremiere på Kunsthøgskolen søndag 17. september.»

Det finnes to typer mennesker: de som lever for å skape, og de som lever ...
Et requiem er sjelden vare i konserthusenes ferskvaredisk. I mars ble den australske komponisten Paul ...
Vaksinepass. Ordet i seg selv vekker frykt. Frykt hos dem som minnes en annen tid, ...