Nå kan du lytte til digitale konserter fra Bergen- og Oslo-Filharmonien helt gratis

Skrevet av | 22. april 2020

Bergen Filharmoniske Orkester og Oslo-Filharmonien lanserer i disse dager en serie med digitale konserter. Orkestrene tar sitt samfunnsansvar om å fylle de norske hjerter med musikk på alvor når de legger ut både nye og gamle opptak av kjære klassikere.

Musikere fra hele verden har den siste tiden vist et enormt engasjement i å finne kreative metoder for å nå ut til publikum gjennom sosiale medier. Det er vanskelig ikke å la seg inspirere av å bevitne hvordan den klassiske kulturen finner løsninger i en vanskelig og helt unik tid.

Kulturen har ingen stoppknapp

Oslo-Filharmonien sender digitale livekonserter som blir tilgjengelig for publikum fra 22. april. Serien har fått tittelen «Mellomspill» og er satt opp slik at for hver forestilling vil det fylles på med flere musikere for å få fram at vi nærmer oss tiden da vi alle kan omgås som normalt igjen. 

Ettersom scenen fylles mer og mer for hver konsert har publikum snart et fullt spillende orkester foran seg. Når konsertscenen er fullsatt vil det vitne om en tid som er forbi. Da vil orkesteret spille samlet igjen. Det er noe poetisk og vakkert over det hele. Nærmest rørende.

Oslo Filharmonien beskriver stykket slik på sine egne nettsider: Fra solofiolin til symfoni med blåsere.

Oslo-Filharmonien sender digitale livekonserter som blir tilgjengelig for publikum fra 22. april. Bildet er av Filharmonien under ledelse av dirigent Vasily Petrenko. Foto: Hans A. Rosbach.

Bergen frister med døgnåpen digital konsertsal

Bergen Filharmoniske Orkester frister med døgnåpen digitale konsertsal fra konsertsalene i Grieghallen og har samlet over 150 storslagne konserter. Gjennom strømmetjenesten Bergenphilive tilbyr Filharmonien kjære klassikere.

Bergen Filharmoniske Orkester skriver på sine egne nettsider: «Vi håper vårt digitale konserttilbud faller i smak og at det kan berike hverdagen til dere alle i disse tider».

Som en levende tradisjon i Europa har den klassiske musikken de siste hundre årene livnært ...
Nattens presidentvalg i USA er et valg over hvilken arkitektonisk retning Amerika skal ta. Hvis ...
Hvem har ikke sammenlignet sin egen samtid med tidligere tider? Filosofen Franz Brentano gjorde nettopp ...