Vil hedre Christopher Rådlunds minne med bronseskulptur

Skrevet av | 7. oktober 2023

Til manges store sorg og sjokk gikk maleren Christopher Rådlund bort i september 2022. Nå tar sønnen og venner initiativ til å reise en bronseskulptur på hans grav, og har startet innsamlingsaksjon for å gjøre initiativet til virkelighet.

En samlingskraft 

Christopher Robin Rådlund var en svensk maler, som siden 1991 var bosatt i Norge. Med sin begrensede palett malte han fengslende, og ofte nærmest sakrale, skyggelandskap. Rådlund var en sentral og samlende figur innen det klassiske miljøet i Norge.

Ved siden av hans virke som maler og tegner, var blant annet Rådlund en ivrig forkjemper for klassisk arkitektur – og var med på å bane vei for dagens Arkitekturopprøret. I 2006 presenterte han, sammen med Stiftelsen Byens Fornyelse, en alternativ plan for Filipstad i Oslo der modernistiske kasser er byttet ut med klassiske bygårder. 

Rådlund jobbet og tenkte bredt, og hans samlingskraft i det klassiske miljøet strakte seg utover en rekke fagfelt – maleri, tegning, komposisjon, arkitektur, poesi.

Skisse av skulpturen av Christopher Robin Rådlund av Håkon Anton Fagerås.

«Vår alles kjære Christopher»

Det er sønnen Elias Christopher Rådlund, komponisten Marcus Paus og billedhuggeren Håkon Anton Fagerås som nå tar initiativ til å reise en vakker bronseskulptur over maleren som betød så mye for så mange. På Spleis-siden står det at skulpturen skal reises «for å minnes vår alles kjære Christopher Robin Rådlund». 

Det er den anerkjente billedhuggeren Håkon Anton Fagerås som skal stå for utformingen av skulpturen, som forhåpentlig blir reist på Vår Frelsers Gravlund i Oslo. 

Innsamlingsaksjonen (lenke nedenfor) er åpen til 1. november.

Den irske malerinnen Molly Judd slutter ikke å overraske. Ikke som følge av originalitet, men ...
Samenes språk og kultur har en annen posisjon i Norge og verden enn da Mikkel ...
Mange kreative og skapende mennesker drives av en utforskertrang. Reidar Finsrud drives så sterkt av ...