Nyhet: Vinneren av Sivilisasjonens diktkonkurranse får «Caritas» av Jan-Ove Tuv

Skrevet av | 7. november 2023

For tredje år på rad arrangerer Sivilisasjonen vår tids viktigste diktkonkurranse på rim, og temaet for årets konkurranse er «Strid». Nå er det klart at vinneren av årets konkurranse får litografiet «Caritas» av Jan-Ove Tuv. 

Frist for å sende inn bidrag til konkurransen er 18. november. Les mer om hvordan du sender inn bidrag og om konkurransevilkår her. 

– Et vakkert og velegnet motiv

«Caritas», som er tittelen på motivet, betyr omsorg eller hjelp. Ansvarlig redaktør i Sivilisasjonen, Carl Korsnes, mener motivet er svært passende for akkurat årets konkurranse.

– Vi setter utrolig stor pris på at Jan-Ove Tuv vil sponse årets diktkonkurranse med litografiet «Caritas». Det er et vakkert motiv som er svært velegnet til temaet for i år, som er «Strid». Jeg tror dessverre at strid ligger dypt forankret i menneskets natur, men heldigvis gjelder dette også omsorgen vi kan ha for hverandre, sier Korsnes og legger til:

– Tuvs «Caritas» er en arketypisk fremstilling av omsorg.

«Caritas» av Jan-Ove Tuv er førstepremien i Sivilisasjonens diktkonkurranse. Trykket selges også på nettgalleriet Pinakoteket

Kan kjøpes på Pinakoteket

I fjor mottok Sivilisasjonen flere hundre bidrag til diktkonkurransen, og forhåpningene til årets innsendte bidrag er store. For den som ikke går med en dikterspire i magen, kan man imidlertid kjøpe «Caritas» på Sivilisasjonens eget nettgalleri, Pinakoteket

Pinakoteket har som mål om å løfte frem klassisk figurative malere, tegnere og grafikere, og fungerer som et bindeledd mellom kunden og selger. Det er ikke uvanlig at et galleri tar 50 til 60 prosent (!) i provisjon, tar Pinakoteket kun 10 prosent, som er nødvendig for å dekke utgifter.

Det er tredje gang Sivilisasjonen arrangerer diktkonkurranse for poesi i bundet form, og temaet for årets konkurranse er «Strid». Juryen i Sivilisasjonens diktkonkurranse 2023. Fra Venstre: Håvard Rem, Bertrand Besigye og Thomas Løland. Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbluss/Cappelen Damm; Julie L. Brundtland; Privat

– Landets viktigste diktkonkurranse

Formålet med Sivilisasjonens diktkonkurranse er å øke engasjementet for klassisk poesi. Den uavhengige juryen består i år av de tre talentfulle dikterne Håvard Rem, Bertrand Besigye og Thomas Løland.

Diktansvarlig i Sivilisasjonen, Öde Nerdrum, påpeker at årets konkurranse har en meget habil jury i år. I år som tidligere år er bundet form en forutsetning for konkurrentene. Det mener Nerdrum at er grunnlaget for hele konkurransen:

– Dette er landets eneste arena der det konkurreres om beste dikt i bundet form. Derfor er det også landets viktigste diktkonkurranse, sier Öde Nerdrum.

Diktbidrag sendes til: konkurranse@sivilisasjonen.no

Fristen for innlevering er 18. november

Les mer om konkurransevilkårene her.

Er du glad i klassisk musikk og ønsker å treffe unge, likesinnede? Da bør du ...
Til mange nordmenns overraskelse er det en by i Mexico som av stadig fler regnes ...
1: Reims Ingenting gir ånden vinger som champagne fra Reims, og ingen drikk styrter den ...