Festivalen avsluttes med klassisk poesi à la Sivilisasjonen | «God natt, Oslo» på SALT

Skrevet av | 17. april 2024

Fredag 19. april kl. 21.30 fylles Den arktiske hovedscenen på SALT med lyrikkglade mennesker. Det er duket for festivalen «God natt, Oslo» og Sivilisasjonen har fått den ære å ha et arrangement med utelukkende klassisk poesi. 

Dag August Schmedling Dramer er konferansier for kvelden. På scenen skal det deklameres, og det er ingen ringere enn Bertrand Besigye, Adara Ryum Høeg, Aftur Nerdrum og Henrik Høeg som skal dele sine diktskatter denne aftenen. Noe er egen poesi, andre er klassiskere. 

Liker du det Sivilisasjonen publiserer? Bli medlem i dag, og bidra til at Sivilisasjonen kan fortsette!

Ekstra gledelig

Programkonsulent Dramer understreker viktigheten av å ha en aften dedikert til rent klassisk poesi.

– Jeg mener at det klassiske er et verktøy mot fremmedgjøring gjennom institusjonalisering, byråkrati, teknokrati og industriell masseproduksjon og standardisering. Derfor er det ekstra gledelig å arrangere denne diktaftenen, sier han og tilføyer:

– Det var jeg som tok initiativ til å ha en egen programpost dedikert til klassisk poesi. Med sine mange diktkonkurranser i klassisk poesi, var Sivilisasjonen en naturlig gjeng å invitere. Så jeg er veldig glad for at de ville være med på å få til dette.

– Dessuten blir det alltid en god fest med Sivilisasjonen, tilføyer han.

En helaften på rim

Ansvarlig redaktør i Sivilisasjonen Carl Korsnes, forteller at han ble svært entusiastisk over forslaget fra Dramer om å holde et eget arrangement med klassisk diktning. 

– God natt, Oslo er blitt en slags institusjon for kultur og ideer, så det er en ære å bli invitert til å ha dette arrangementet. Særlig gøy er det at vi får anledning til å fylke hovedscenen Arktis på SALT, sier Korsnes.

Han mener de kan love er utmerket program.

– Deklamatørene er noe helt for seg selv. Bertrand har en urkraft man sent vil glemme. Aftur leser med en sensitivitet. Adara med vitt og glimt i øyet. Og Henrik med en helt egen inngåendehet. Det er bare å glede seg, avslutter han.

For mer informasjon og billetter, se her.

Det planlegges nye regjeringskvartaler i Oslo og nok en gang skal det bygges nytt og ...
Om gruppesøksmålet mot Staten, vår tids grådighet og en ny åndelig fundert politisk retning Sivilisasjonens ...
Livet kan være fint. Men også smertefullt. Å være til er litt for komplisert til ...