Nå lanserer Sivilisasjonen medlemsordning | – Fortsatt ingen betalingsmur

Skrevet av | 8. juni 2022

Nå kan du bli en del av Sivilisasjonen

Den andre uken i juni fyller Sivilisasjonen tre år. Det markerer redaksjonen ved å lansere en abonnementsløsning som skiller seg fra mange andre i bransjen ved at den ikke baserer seg på betalingsmur.

Sjekk ut medlemskap i Sivilisasjonen her!

– I Sivilisasjonen er vi tilhenger av fri informasjonsflyt og ønsker vi ikke å bygge opp under ukulturen rundt klikkåte, som betalingsmurer ofte er basert på. Vi vil ikke underbygge trenden om at folk kun leser overskrifter, men vil heller at folk blir medlem fordi de ser verdien av det vi skriver som en helhet, sier Carl Korsnes, ansvarlig redaktør i Sivilisasjonen.

Sivilisasjonens nye medlemsordning gir lesere anledning til å støtte redaksjonens arbeid fordi de setter pris på det som skrives, eller verdsetter Sivilisasjonens alternative vinkling.

Fri informasjonsflyt

– En av søylene som bærer enhver sivilisasjon er tilgangen til informasjon og kunnskap. Mens mange norske mediehus og nettaviser i dag stadig strammer inn på hva som er åpent tilgjengelig, til tross for at de mottar store summer fra staten, ønsker Sivilisasjonen å bli enda mer åpen og sørge for at mest mulig redaksjonelt innhold når ut til vårt publikum, sier Korsnes.

– Jeg er overbevist om at den mest bærekraftige løsningen på lang sikt er når folk betaler for noe de verdsetter, fremfor noe de blir lokket til, sier Carl Korsnes, ansvarlig redaktør i Sivilisasjonen. Foto: Julie Brundtland.

– I løpet av de tre årene vi har holdt på har jeg stadig fått henvendelser fra folk som liker det vi gjør og lurer på hvordan de kan bidra. Nå har vi bygget opp noe solid som vi kan stå inne for, så nå tror jeg tiden er inne for å lansere medlemsløsningen, sier Korsnes.

Tre nivåer

Sivilisasjonen kan tilby tre ulike nivåer av medlemskap: «Basis» (kr. 149,-), «Premium» (kr. 249,-) og V.I.P (kr. 449,- eller mer). I stedet for å få tilgang til «plussartikler» kan de ulike medlemskapene tilby for eksempel at man «støtter en uavhengig redaksjon», «får tilsendt magasin i posten» eller å «få invitasjon til strategimøter med redaksjonen».

Sivilisasjonen tilbyr tre ulike nivåer av medlemskap: «Basis» (kr. 149,-), «Premium» (kr. 249,-) og V.I.P (kr. 449,- eller mer). I stedet for å få tilgang til «plussartikler» kan de ulike medlemskapene tilby for eksempel at man «støtter en uavhengig redaksjon», «får tilsendt magasin i posten» eller å «få invitasjon til strategimøter med redaksjonen». Foto: Skjermdump fra medlemssiden

Hvert medlemskapsnivå i Sivilisasjonen er representert ved en klassisk søyleorden, og utformingen er designet av Sivilisasjonens nettdirektør Bork S. Nerdrum. Slagordet for å støtte redaksjonens arbeid er: «Bli en søyle – sammen bærer vi Sivilisasjonen!».

Del av et fellesskap

– Med den nye medlemsløsningen kan lesere oppleve å bli en del av et fellesskap, hvor de betaler inn månedlige summer simpelthen fordi de liker det vi skriver eller synes vi representerer et sunt alternativ i samfunnsdebatten. Vi kommer til å oppmuntre medlemmer til å komme med innspill på innhold, slik at vi kan fortsette å skape et produkt som er i dialog med våre lesere, sier Korsnes.

Han forteller at redkasjonen har latt seg inspirere av det  australske nettmagasinet Quillette, som har gjort suksess på mindre enn fem år.

– Quilette har mange betalende lesere, men ingen betalingsmurer. Vi har sett at fenomenet folkefinansiering – såkalt «crowdfunding» – har slått rot her i Norge. Det blir likevel spennende å se hvordan vår nye medlemsløsning fungerer for et norsk publikum, sier han og avslutter:

– Jeg er overbevist om at den mest bærekraftige løsningen er når folk betaler for noe de verdsetter, fremfor noe de blir lokket til, sier Korsnes.

Her kommer du til medlemssiden!

Anmeldelse av Måken, Torshovteateret (spilles fra 30. august til 19. oktober) «150 år gammelt» «Dere ...
Som en artsfrende av Edvard Munch og Sigbjørn Obstfelder portretterer det unge talentet Hans Egede ...
Selv et sinn likt det skarpeste samuraisverd kan bli sløvt som en velbrukt sløyekniv.  Siste ...