USIVILISERT: Vil vi ha en Nasjonalballett eller ikke?

Publisert 28. mai 2022 av

Det er blitt oppdaget. Dansere ved Nasjonalballetten bruker ulovlige stoffer på hotellrom. Uansett hva slags stoffer dette må være, har ballettmamma Lorentzen null og niks til overs for det. Hvilket må oppleves som musikk i ørene på «helse»-minister Kjerkol, hvis parti aldri har satt andre skudd enn oppfriskningsdoser.

Slik går den dobbeltmoralske høysang over det ganske land. Mens resten av samfunnet flommer over av opium og piller, fråtser sladrepressen og dens lesere i skandalen ved bøtteballetten. Ja, operapublikummet kan sannelig fordømme, der de sitter med overpriset vin i glasset, sigarsug i ryggmargen, i valiumbakrus, og misunner dansernes spenstige ben og tøyelige ryggsøyler. 

Det sies danserne skal være gode forbilder, men når kommer nyheten om at kassapersonalet i Norgesgruppen røker hasj etter stengetid? Sist vi sjekket var langt flere unge innom Rema enn Svanesjøen. Ungdommen bør naturligvis skånes for all form for rus, være det seg porno, ski-VM eller Dagsrevyen. 

Det som fremstår som sjokkerende ved hele saken, er at danserne ved Nasjonalballetten har fritid. Det vites ikke når en slik ordning ble innført. Den ble imidlertid kortvarig.

«Usivilisert» er en ny humoristisk spalte i Sivilisasjonen, som skal gi et satirisk skråblikk på nyhetsbildet. Det er Adara Ryüm og Henrik Høeg som står bak spalten. Les flere Usivilisert-tekster her.

Han er problematisk! Særlig hvis man foretrekker at verden er endimensjonal. Først tryller han med ...
Terror i Bakkehakkeskogen  Vesle Plapremus kom til seg selv i en grøft et godt stykke ...
1. mars ble den kanadiske psykologen Jordan Peterson intervjuet av programleder Dave Rubin på den ...