USIVILISERT: David mot Goliat: Det hollandske militæret får ikke has på illsinte bondeknøler

Publisert 10. juli 2022 av

I disse dager går nederlandske bønder av skaftet. Som om drivstoffprisene ikke var et tilstrekkelig åk for bonden, krever regjeringen nå at han skal dra frå gård og grunn. Vel med en pengeslump i neven som kompensasjon, hvis han bedyrer på tro og ære aldri å begå jordbruk igjen. Dermed har regjeringen satt mer enn et par kålhoder i kok. Heldigvis for miljøvernministeren, harves sistnevnte nå av militærets el-panserkjøretøy og sprøytes med det vi inderlig håper er biodynamisk tåregass.

Hvitsnippene har nemlig skjønt at det er miljøskadelig å produsere mat. EU og nederlandske myndigheter har derfor besluttet at bøndene skal slutte denslags. Unionens bærekraftsmål lar seg ikke forene med det å gro tomater, korn og asparges til folket. Kunne de bare spist kake, soya og mais fra Uniten, ville både Biden og Kommisjonen vært tilfreds.

Igjen står lastebilsjåførene den lille mann bi, der de blokkerer veier og infrastruktur. For hva skal de kjøre om ikke mat og drikke. Man må så klart tenke langsiktig. Nå står supermarkedenes hyller tomme. Det gjenstår å se om dette er et problem for folkehelsen.

Heldigvis kan legemiddelindustrien komme til unnsetning. De må straks få ræven i gir og finne opp en vaksine som gjør næringsmidler overflødig. Den kan for eksempel være avhengighetsskapende eller også dødelig, hvilket ville være gunstig for nevnte industris pengepung og fått fart på EUs grønne skifte. 

I påvente av en slik mirakelkur, får vi i kalde nord vente på en vinter der våre egne Brüssel-oppnevnte politikere har vært så vennlige å tømme vannlagrene. Klimagassene lagret i den norske befolkningsbiomassen vil således kunne fryses ned for godt. Slå den, Nederland!

«Usivilisert» er en ny humoristisk spalte i Sivilisasjonen, som skal gi et satirisk skråblikk på nyhetsbildet. Det er Adara Ryüm og Henrik Høeg som står bak spalten. Les flere Usivilisert-tekster her.

«Kjærlighet er et spill to kan spille og begge vinne.» - Eva Gabor Under en ...
I Joseph Campbells Heltens Reise skrives det om den indre musen som "dukker opp og ...
Det er selvsagt ingen hemmelighet at når man en gang i livet våger seg ned ...